E-transferantalya

Toegangscontrole, zowel binnen als buiten uw bedrijfspand

Toegangscontrolesystemen zijn nodig voor elk bedrijf. Inmiddels weten de meeste bedrijven dat ze ’s nachts risico lopen en hebben ze weliswaar geen toegangscontrole, maar wel andere beveiligingssystemen geïmplementeerd. Wat ze echter niet weten is dat overdag, met veel personeel in de weer, elk bedrijf nog meer risico loopt. Het is niet zo dat inbrekers namelijk alleen ’s nachts hun slag slaan. In de chaos waarin veel bedrijven dag in dag uit werken, worden regelmatig zaken gestolen. Dit is te voorkomen met een goed toegangscontrolesysteem voor de deur. Ook als het personeel niet binnen mag komen in bepaalde ruimtes óf er is een zeer waardevol voorwerp aanwezig, dan is binnen uw bedrijfspand ook toegangscontrole nodig.

 

Toegangscontrolesystemen voor de deur

Bij de ingang van het bedrijfspand is het belang doorgaans het grootst dat er een toegangscontrolesysteem aanwezig is. Er moeten namelijk zeker geen vreemden in uw bedrijfspand komen, omdat deze de meeste schade kunnen toebrengen en zij hier niets te zoeken hebben. Toegangscontrole voor buiten is sterk ontwikkeld en er zijn tegenwoordig mogelijkheden met touchscreens zoals een toetsencombinatie, maar ook vingerafdrukscan. Daarnaast kan er gezichtsscan plaatsvinden of zelfs een oog scan. Deze zijn bij bedrijven echter buiten niet heel gebruikelijk. Een handmatige vorm van toegangscontrole is het intercomsysteem. Vooral wanneer er bezoekers voor het bedrijf zijn is dit een veilige en zeer professionele optie.

 

Ook binnen het bedrijf toegangscontrole

 

Toegangscontrole gaat verder dan alleen de buitenkant van het bedrijf. Denk eens aan een bank of ziekenhuis. Hier is het heel gebruikelijk dat er passen en toetsencombinaties nodig zijn om bepaalde ruimtes te betreden. De van oudsher meest gebruikte en inmiddels goedkoopste optie voor toegangscontrole is de toetsencombinatie. Ook hier kan gescand worden en met name vingerafdruk scanners zijn hier populair. Wilt u meer informatie over toegangscontrolesystemen of andere beveiligingen voor uw bedrijf? Ga naar Arend Beveiliging voor persoonlijk advies!

 

https://arendbeveiliging.nl/