Rijschool Delft? Hoe zit het met theorie-examen in Delft?

Hoe zit het met theorie-examen in Delft?

Wanneer je begint met het leren voor je theorie examen in Delft, wat je tijdens de rijles Delft op de rijschool Delft waarschijnlijk is aangeraden, is het handig om te weten hoe dit examen eigenlijk in elkaar steekt. Hierom hebben wij dit even uitgelegd.

Het eerste onderdeel van het examen is gevaarherkenning, hier krijg je 25 situaties te zien en moet binnen 8 seconden aangeven hoe je zou reageren. Je opties zijn remmen, gas loslaten of niets doen. Je mag 12 fouten maken in dit onderdeel

Het tweede onderdeel is verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over de verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Verkeersinzicht houdt in dat je snapt wat in situaties het best en veiligst is om te doen. Je mag 5 fouten maken in dit onderdeel.

Wanneer moet jij je theorie-examen doen?

Wanneer je al even bezig bent met je rijles Delft komt er een moment dat jij jouw theorie-examen via jouw rijschool Delft moet doen, maar je moet hier wel op tijd mee beginnen. Wanneer moet je er dan mee beginnen?

Je mag in principe altijd je theorie-examen doen, als het maar voor je rijexamen is. Al is het misschien geen goed idee om het voor je rijlessen te doen, er mag namelijk maar 1,5 jaar tussen je theorie-examen en je praktijkexamen zitten om hem geldig te laten zijn

Het is ook belangrijk dat jij jouw theorie-examen niet te lang uitstelt, je mag namelijk geen praktijkexamen plannen wanneer je nog geen theoriecertificaat hebt, en zo zou je dus vertraging op kunnen lopen.

 

 

http://drivercompany.nl/rijschool-delft/