E-transferantalya

Alles over transport vindt u op auto-of-trein.nl

Wilt u alles weten over bijvoorbeeld transport via openbaar vervoer, de auto of de trein: dan bevindt u zich op auto-of-trein.nl op het juiste adres. Op deze unieke website vindt u namelijk diverse blogs over deze bovengenoemde onderwerpen. Er wordt hierbij dieper ingegaan op het onderwerp, zodat u uiteindelijk meer te weten bent gekomen over het besproken thema. Lees blogartikelen over vervoer.

Auto-of-trein.nl heeft een tijdje terug een zeer interessante blog gepost, met nuttige informatie betreft het importeren van auto’s uit Duitsland. Laten wij eens nu op dit thema ingaan

Een auto importeren uit Duitsland – hoe gaat het in zijn werk? op auto-of-trein.nl

Vandaag dus de blog ‘’Een auto importeren uit Duitsland – hoe gaat het in zijn werk?’’ op auto-of-trein.nl. Als u denkt aan Duitsland, denkt u aan BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. Duitsland is simpel gezegd hét autoland, naast de concurrenten Frankrijk en bijvoorbeeld Japan. Duitse auto’s bevatten veelal luxe en rijden bovendien fijn volgens de echte kenners. Maar waarom is een auto kopen zo voordelig ten opzichte van Nederland?
Besparen, besparen en nog eens besparenBesparen is eigenlijk het doel wat u in uw achterhoofd moet houden. Een zogenoemde jong gebruikte auto is hetgeen waar u naar moet zoeken. Dit is volgens de schrijver van de blog het eerste punt waar men financieel veel bespaart. Hoe dan, vraagt u zich wellicht af. Als u een gebruikte auto aanschaft waarmee minimaal 6000 kilometer is gereden en 6+ maanden oud is, hoeft u niet voor de tweede maal BTW te betalen. Nog een leuk feitje: de BPM is vrijwel veel lager voor een tweedehands geïmporteerde auto als u dit vergelijkt met een nieuwe auto. Maar… waarom kiezen voor Duitsland?

  • Kiezen voor Duitsland betekent een ruim aanbod aan jong gebruikte auto’s (en dit zijn er veel meer dan in Nederland);
  • Luxere auto’s zijn in Duitsland net wat goedkoper dan in Nederland.

Dit zijn vrij nuttige feiten als u het mij vraagt. Wie wilt er nu niet genieten van luxe, terwijl de auto vrijwel niks mankeert? Precies! Door deze punten betaalt u in principe veel minder voor een auto dan in Nederland. Daarnaast is de BTW tevens 2% lager! Kijk, dat is uiteraard mooi meegenomen!

Hoe werkt dit dan?

Wilt u exact weten hoe dit allemaal te werk gaat, het importeren van zo’n auto vanuit Duitsland naar Nederland? Deze blog kunt u terugvinden op auto-of-trein.nl onder de categorie ‘’Auto’’.